Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/prosti02/prostir.org.ua/www/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88

Останнім часом наша організація активно працює з ЄВС-волонтерами. І вчимося багатьом новим речам. Ось в кінці лютого 2016 року наші ментори відвідали тренінг з майже загадковою назвою “Make mentoring your superpower!”. Зібралися 27 молодих людей з 18 організацій з 10 країн світу. Ментори з Іспанії, Кіпру, Греції, Словенії, Польщі, України, Італії, Чехії, Білорусі та Угорщини говорили про концепт і принципи менторства, про свій і чужий досвід, про своїх волонтерів, про цікаві, й складні, й надихаючі ситуації. Хто ж той ментор?

Ментор – це невід’ємна частина ЄВС проекту. Персональний коуч і логіст 🙂 Більше корисних порад про менторінг від наших учасниць, Ані та Рени. (А для тих, хто хоче знати більше, ось посібник для менторів англійською мовою mentors-guide-evs)

17884668_1519777161390215_3855767850553450149_n

My name is Anna Slizinova and I am one of the participants of the training course “Make mentoring your main superpower”.
Firstly, I would like to say that I have been a mentor for a year and I was really interested at the topic. With the help of this training course, I found out that there is actually very well structured system for building relationships between mentor and mentee. What I liked the most is that trainers gave us as many practical workshops as they could. We solved cases from real EVS stories, we played simulation games. Now in my head everything is much structured than it was. Moreover, I saw the version of polish work and it is on a very high level, because of the age, experience and non-stop progress of their NGO’s.
So to make a long story short, I have seen the level which should be, I have tools to make it happen and I have new polish friends who are ready to help me. That makes this training course a really productive one and me – a really grateful one🙂

Рена Джафарова:

“Хочу поділитися своїми враженнями від участі в тренінгу Make mentoring your superpower для менторів EVS-волонтерів, що відбувався 18-24.02.2017 в місцевості Важенко, що поблизу Ґдині(Польща).

Цілий тиждень ми говорили про те, хто такий ментор, які його основні задачі та роль в EVS-проекті, якими особистими якостями варто володіти, щоб бути ефективним ментором.

Найкращий спосіб навчання, на мою думку, – це власний досвід. І його успішно використали організатори, оточивши нас(учасників) турботою та бездоганно забезпечивши процес навчання. Відчувши на собі важливість душевного спокою та фізичного комфорту для ефективної роботи, починаєш розуміти значення ментора у створенні подібних умов для волонтера.

17500336_1500616793306252_2062077946_o

Тренінг був чудовим прикладом дієвості методів неформальної освіти. Більшість знань ми отримували у процесі взаємодії, виконання креативних завдань та ділячись власним досвідом. І навіть відчули, так би мовити, “на своїй шкурі”, як це – бути волонтером в іншій країні, не знаючи мови та не маючи жодної підтримки.

Отже, ментор – це людина, яка:

– готова частину свого вільного часу присвячувати малознайомому іноземцю(ці);

– готова турбуватися про інших(бажано ще отримувати від цього задоволення);

– познайомить волонтера з містом та допоможе знайти способи провести вільний час;

– розповість пр місцеві особливості та допоможе подолати культурний шок;

– підтримає в моменти закономірних криз та підготує до настання постEVS-депресії;

– допоможе волонтеру  усвідомити отриманий досвід та набуті навички;

– виступатиме посередником у можливих конфліктах між волонтером та організацією, яка його приймає, або іншими волонтерами.

16681896_10210042134824724_7164876725600401305_n

Звичайно ж, може трапитися ще купа  речей та ситуацій, до яких заздалегідь не підготуєшся, бо волонтери – як і всі ми – дуже різні.

Модель менторства теж можна вибрати собі до вподоби: від гуманістичної, де на першому місці емоційна підтримка та допомога в різних життєвих ситуаціях, до компетенційної, де ментор, в першу чергу, допомагає волонтеру оволодіти певними професійними стандартами. Також ментор може бути рольовою моделлю для передачі соціальних знань та навичок або ж людиною, яка разом з волонтером досліджує те, що відбувається протягом проекту, на предмет цінностей, переконань, ефективних способів дії та особистісного розвитку.

Ще говорили про  корисні штуки на кшталт: як дбати про себе, як себе винагороджувати, як не стати мамою для волонтера, як мотивувати волонтера, які можуть бути труднощі тощо.

17951951_1519777391390192_2075398476293985938_n

Спільними зусиллями ми сформулювали перелік рис, які стануть у пригоді кожному ментору. Ось деякі з них:

– відкритість;

– емпатійність;

– гнучкість;

– готовність до нового досвіду;

– відповідальність;

– зацікавленість;

– стресостійкість;

– комунікабельність;

– толерантність;

– терплячість;

– доброзичливість.

Якщо Ви наважилися на цей експеримент, стовідсотково гарантую, що досвід менторства збагатить Вашу реальність та картину світу. Насамкінець хочу процитувати одного з учасників тренінгу: “Менторство – це спосіб іти за своїм серцем та інтуїцією й бути кращою версією себе”.

Liked it? Take a second to support us on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Від olesus

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

European Solidarity Corps    Eastern Europe & Caucasus Resource Centre    Громадські ініціативи України