7-10 лютого 2015 р. в готелі «Кремінь» відбувся 4-денний тренінг з дебатної майстерності для молоді з Кременчука, Полтави та Комсомольська. Захід у нашому місті є одним з чотирьох аналогічних тренінгів, які пройшли в різних регіонах України в рамках проекту “Молодіжні дебати: чи є в регіонах України спільні цінності, які здатні об’єднати країну?”.
Учасниками були школярі, студенти та випускники університетів, котрі хочуть навчитися відстоювати власну позицію, переконувати людей та виступати публічно. Молодь отримала знання, необхідні для участі в дебатах, покращила власні навички самопрезентації та комунікативні здібності. Учасники дізналися про цінності, притаманні українцям з точки зору історії та соціології; техніки ведення переговорів та публічних виступів; роботу в команді; побудову аргументації та інтерпретацію фактів. З керівником аналітики у компанії pro.mova Вікторією Бриндзою можна було поспілкуватися особисто і з’ясувати всі незрозумілі та незручні питання. Скайп-зв’язок з Олегом Процаком зі львівського ЦЄІ мало не зірвався через поганий інтернет, але допомогло нестандартне мислення: спілкувалися телефоном через гучномовець. Крім корисних знань, такий спосіб їх отримання став ще й приводом до роздумів про переваги й недоліки різних каналів донесення інформації.
Отримані знання отримали практичне втілення у навичках дебатування на теми цінностей, що допоможе з’ясувати спільні та відмінні риси в переконаннях та діях українців у різних регіонах. За словами учасників, «ці чотири дні видалися не просто роботою, але і задоволенням. Організатори дебатів зробили все для того, щоб ми провели ці дні з користю. Ми працювали над удосконаленням своїх вмінь, адже навички дебатної майстерні знадобляться кожному!”. Отож ми бажаємо учасникам перемог на регіональних та всеукраїнських дебатах. Очікуємо, що учасники тренінгу не обмежать свою участь у дебатному русі одним турніром, а й продовжать організацію дебатів в учнівських та студентських середовищах.

Проект здійснює громадська організація «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Партнером проекту виступає ініціативна група «Є-Дія» Мережі центрів європейської інформації України з регіональними партнерами:
• ЛМГО «Інститут політичних технологій», м. Львів
• ГО Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр “Європейський клуб”, м. Кременчук Полтавської області
• СМГО Центр європейських ініціатив, м. Суми
Проект спрямований на покращення порозуміння, налагодження діалогу та зв’язків студентів чотирьох регіонів України (м. Вінниця, Львів, Кременчук, Суми) через проведення тренінгів та дебатних турнірів на тему спільних цінностей, які здатні об’єднати країну.

Тренінг з дебатної майстерності у Кременчуці завершив цикл таких навчань: у грудні та січні подібні тренінги відбулися у Львові, Вінниці та Сумах. Наступними етапами проекту будуть регіональні дебати у 4 містах, а у квітні 2015р. – фінальний дебатний турнір у Вінниці.

Контактні особи:
Оксана Бондар, +38-067-4331033, oksana.bondar.v@gmail.com
Наталя Датченко, +38-099-9372423, NDatchenko@gmail.com
Світлана Овчаренко, +38-097-4821411, svitlana.ov@gmail.com
***
Мережа центрів європейської інформації України об’єднує 18 регіональних інформаційно-просвітницьких ресурсних центрів з питань європейської інтеграції в містах Вінниця, Дніпропетровськ, Івано-Франківськ, Кіровоград, Кременчук, Луганськ, Луцьк, Львів, Миколаїв, Рівне, Суми, Тернопіль Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів та офіційного партнера Мережі ЦЄІУ — Центр регіонального розвитку «Топ-Кая» (АР Крим). Центри європейської інформації України були створені в 2006-2008 рр. за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. Портал – http://ukrcei.org, e-mail: ukrcei@gmail.com

Ініціативна група «Є-Дія» спрямована на впровадження Місії Мережі центрів європейської інформації, а саме – сформувати в Україні суспільство, що базується на європейських цінностях. Група діє на принципах взаємної поваги, прозорості, відкритості та демократичного прийняття рішень.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liked it? Take a second to support us on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Від olesus

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

European Solidarity Corps    Eastern Europe & Caucasus Resource Centre    Громадські ініціативи України