Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/prosti02/prostir.org.ua/www/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88

29 вересня – у День міста Кременчука та напередодні всеукраїнського Дня бібліотек – завершився проект “Літня Поліцейська Академія”, що тривав від червня. За цей час більше 500 учасниць та учасників відвідали наш фестиваль, квест, теоретичні та практичні заняття з самооборони, прав людини та громадської безпеки, безпеки на дорозі; навчилися довіряти собі та іншим і долати страх, обговорювати проблеми засобами форум-театру; дізналися про роботу патрульної поліції та особливості підготовки поліцейських; грали в настільні ігри, дивилися та обговорювали кіно, знайомилися з роботою адвокатів, відповідали на питання і задавали їх поліцейським, перехожим, батькам, бібліотекаркам і один одному. А ще малювали, знімали відео та робили фото, знайомилися й спілкувалися, проводили разом час, навчалися й навчали.

Літня Поліцейська Академія закінчила свою роботу яскравим “випускним”, що складався з квесту, присвяченого Дню міста Кременчука, форум-театру та майстерні з розмальовування торб на пам’ять. Учасники – наші активні студент(к)и й учні різних шкіл – вивчали цікаві факти з історії міста, пов’язані з громадською безпекою та правопорядком, збирали у перехожих інформацію про випадки, коли можна і треба викликати поліцію, побажання для поліції від громадян. Для цього всього користувалися сучасними цифровими ресурсами та застосунками. Треба ж долати стереотип, що інтернет – це зло 😉

Цілих 9 команд стартували в бібліотеці, де був не лише початок пригод, а й інформаційний пункт: у книжках з виставки можна було знайти підказки для виконання завдань. Виконуючи їх, учасники, мали сфотографувати будівлі, де розташовувалося управління поліції в Кременчуці 100 років тому та зараз, спитати у перехожих, в яких випадках викликають патрульних та які асоціації у них виникають зі словом “поліція”, знайти книжки про поліцію або справедливість. Створювали плакати з побажаннями поліції, шукали визначення шахрайства та інформацію про унікальну юристку кременчуцького походження Катерину Флейшиць. До речі, чи знаєте ви що вона стала першою жінкою-доктором юридичних наук, але вимушено отримувала освіту в Сорбонні, оскільки в Росії дівчат не приймали до університетів? Більше того, юристку після першого ж судового процесу виключили з адвокатури на вимогу прокурора, оскільки вона …не може носити фрак. Почитайте захопливу історію відомої професорки й авторки підручників з права, котрі перевидаються й досі, вона дійсно повчальна.

Та повернемося до нашого випускного… Дощ трохи “підмочив” фінал квесту, зате на фініші всіх чекало чаювання з цукерками в затишному місці, інтерактивна вистава форум-театру та подарунки. І, звичайно, можливість почути експертну думку поліціянта про все, що стосується повноважень поліції та взаємодії з громадою. Три команди-переможниці отримали солодкі призи, всі учасники квесту – брелки-флайтери для покращення безпеки. Акторам та активним учасникам/цям форум-театру дісталися також екоторби, магніти, значки. 

Хтось на цьому й завершив день випускного, а хтось залишився, щоб розмалювати власну шедевральну й унікальну екосумку. Знайомствами, знаннями і враженнями збагатилися всі без винятку.

Дякуємо партнерам та помічникам:

– співробітницям читального залу бібліотеки для дорослих;

– департаменту освіти та особисто І.В.Процьку;

– учням і вчителям шкіл №№1, 10, 17, 20, 22, 28 та ліцею ПОЛІТ;

– управлінню патрульної поліції Кременчука та кожному/кожній з патрульних, які співпрацювали з нами;

– людям, які подавали ідеї креативних сувенірів та допомагали їх реалізувати;

– всім, хто був з нами в суботній день, і хто не зміг прийти;

– всім, хто допомагав, підтримував, надихав протягом усього проекту.

Все, що відбулося, відбулося завдяки кожному й кожній з вас. Все буде добре, тепер ми точно знаємо! Збираємо й упорядковуємо результати, передаємо поліції побажання, надихаємося, віримо в добро і працюємо далі.

***

ГО КІПЦ «Європейський клуб» та Патрульна поліція Кременчука у партнерстві з Кременчуцькою ЦБС для дорослих, ГО «Простір свідомості» та Центром надання безоплатної вторинної правової допомоги реалізують проект «Літня поліцейська академія» (ЛПА) у Кременчуці, що триватиме з червня по жовтень 2018 року.

Мета: розбудова довіри до поліції та порозуміння в громаді через проведення просвітницьких заходів та залучення поліціянтів до організації змістовного дозвілля молоді. Завдання: знайомство з правилами та принципами правопорядку й можливостями участі кожного громадянина у його підтримці; профорієнтація молоді; розбудова довіри та співпраці між поліцією та громадою.

Проект впроваджується за підтримки Інноваційного Фонду з питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства (CPIF)  Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP), що реалізовується в Україні компанією «Агрітім Канада Консалтинг Лтд» за фінансової підтримки уряду Канади

Liked it? Take a second to support us on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Від alena

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

European Solidarity Corps    Eastern Europe & Caucasus Resource Centre    Громадські ініціативи України