Листопад – це місяць, коли Кременчук уже вчетверте зустрічає Мандрівний фестиваль документальних кіно про права людини DocuDays UA. Традиційно, фестиваль – це не лише кіноперегляди, а й багато різноманітних пізнавальних цікавинок, асортимент яких щоразу розширюється. Програму фестивалю чекайте вже скоро, а поки що – про передфестивальні заходи.

Тож 1-2 листопада проводимо тренінг з організації кінопоказів для учнів та студентів, котрі виявили готовність влаштувати перегляди фестивальних фільмів у своїх навчальних закладах. Плануємо навчитися не лише вирішувати технічні проблеми, а й організовувати дискусію, задавати питання та вислуховувати відповіді, думати та говорити.

8-9 листопада Простір ідей запрошує всіх бажаючих на тренінг з прав людини (тренер – Олександр Войтенко, тренер Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини»). Ви отримаєте нагоду дізнатися, що є і чого немає в каталозі прав людини; навчитеся розрізняти громадянські права й права людини; зрозумієте, що таке свободи і чому важливе їх дотримання. Обговоримо випадки порушення прав людини та можливості протидії їм. Тренінг може бути корисним школярам та студентам, які вивчають правознавство або просто хочуть більше дізнатися про свої права; громадським активістам; лідерам думок; учителям, які прагнуть використовувати неформальні методи навчання; усім небайдужим, хто відчуває невдоволення існуючим станом речей і хоче його змінити. А ще це можливість поспілкуватися з цікавими людьми і знайти однодумців. Для того, щоб потрапити на тренінг необхідно заповнити коротеньку анкету –http://goo.gl/n726Hj

Також 9 листопада в рамках європейського дня активності проти фашизму та антисемітизму від Руху проти ненависті (No Hate Speech Movement – http://www.nohatespeechmovement.org/) запрошуємо на перегляд та обговорення фільму на актуальну тему після тренінгу.

15-16 листопада будемо навчатися одній з антидискримінаційних технік обговорення та розв’язання соціальних проблем – форум-театру. Тренінг проведе Олександра Дворецька, координторка “Восток SOS”, активістка Кримського правозахисного центру “Дія”, право захисниця. Метод форум-театру складно назвати новим – Аугусто Боаль запропонував його ще у 70-х роках минулого століття. Тим не менше, в Україні він тільки набуває популярності. Тож якщо хочете оволодіти унікальною неформальною технікою вирішення проблем, яка потребує не стільки акторської майстерності, скільки вміння думати та бути креативним – чекаємо на тренінгу.  Тим більше, що для успіху форум-театру глядачі мають бути не менш активними, ніж організатори.  Всі бажаючі потрапити на тренінг мають заповнити анкету –http://goo.gl/ZGwWaa

Всі одібрані учасники будуть поінформовані про час та місце проведення тренінгів.

***

Тренінги проводиться в рамках Мандрівного фестивалю документальних кіно про права людини DocuDays UA в Кременчуці. Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. У 2014 році фестиваль у Києві відвідали 38 200 глядачів.

По завершенні Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають із жовтня до грудня (включно).

Вхід на всі кінопокази – вільний.

Liked it? Take a second to support us on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Від olesus

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

European Solidarity Corps    Eastern Europe & Caucasus Resource Centre    Громадські ініціативи України