Інтеграційна зустріч в рамках проекту «Нові сусіди», який реалізує громадське об’єднання «Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб», пройшла в Миргороді 23 грудня в приміщенні краєзнавчого музею. Захід ініційовано учасницею проекту Вікторією Стасовською, кейс-менеджером “Єдиного координаційного центру допомоги ВПО” спільно з ЦСССДМ.  Учасниками стали близько двадцяти дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб віком від трьох до дев’яти років та їхні батьки. Кількість учасників радувала організаторів, яким довелось збирати додаткові лавки по всіх поверхах приміщення. В програмі заходу був майстер-клас зі створення новорічних прикрас та перегляд анімаційних фільмів.

Захід почався сам по собі: діти просто потяглися за кольоровим папером і ножицями, не чекаючи не потрібного їм офіціозу. Юні учасники поринули в творчість, а за ними і дорослі, отримавши зручний привід допомоги молодшим. Найбільш творчі особистості не бажали підкорятися рамкам вузької теми створення новорічних прикрас, а давали волю фантазії в стилі авангардизму, радісно використовуючи всі наявні кольори.

PicMonkey Collage

Паралельно всіх брала цікавість: «Що це за велика кругла штука посеред кімнати?» Когось вже нічим було не відволікти від сніжинок, а інші, нарешті, вгамували свою цікавість, коли їм запропонували відвідати велике, надувне і кругле. Це був планетарій – напівсфера, де транслювали мультфільми. Захоплені юні відвідувачі планетарію після перегляду подякували організаторам і висловили велике бажання знову відвідати подібні заходи.

PicMonkey Collage

Ініціатива «Нові сусіди» реалізується за підтримки Програми Розвитку ООН  в Україні (в межах Проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» ) та Уряду Японії.

Проект «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» реалізується ПРООН за фінансової підтримки Уряду Японії і в партнерстві з Урядом України, регіональною та місцевою владою.

Liked it? Take a second to support us on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Від olesus

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

European Solidarity Corps    Eastern Europe & Caucasus Resource Centre    Громадські ініціативи України