Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/prosti02/prostir.org.ua/www/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88

Я майже ніколи не пам’ятаю, що мені снилося, крім фрагментів будинків, яких я зовсім не знаю, але пізніше шукаю в інших місцях, де я подорожую. І ні, не знайшла такого будинку в Бобринці, але знайшла там особливі фрагменти, що нагадали мені моє дитинство та показали зовсім іншу сторону країни. До того часу я знала великі міста і села, не була ніколи в місті, де населення приблизно одинадцять тисяч чоловік.

День був дуже спекотним, ландшафт переходив поступово з селищного в міський, але головними були історії, що показали, яким є насправді місто.

Там було все: парк, започаткований кубинцями; фрагменти зруйнованих будинків; стадіони, парки; вокзал, який вітає людей оголошеннями про роботу в Польщі (і не тільки); відкритий до ночі магазин; лікарня в будинку, де раніше була тюрма; дуже цікава мозаїка на стіні будівлі, де зараз знаходиться центр обслуговування громадян; музей, в якому можливо побачити вишиванки, костюм няні Троцького та вишивані портрети Шевченка і де неможливо безкоштовно фотографувати.

І те, що найбільше запам’ятала, – це спокій міста та енергія молодих людей, з ким вдалося познайомитися, які намагаються змінити Бобринець на краще.

 

Liked it? Take a second to support us on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Від alena

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

European Solidarity Corps    Eastern Europe & Caucasus Resource Centre    Громадські ініціативи України