FEMEN напевно найвідоміший громадський рух за межами України. Їх епатажні акції з елементами оголення завжди привертали чисельну увагу до самого руху, дівчат й часом до проблем, висвітлюваних акціями. Нещодавно виявилося, що одна з активісток руху є корінною кременчужанкою. Анна Алляйн є відомою акцією «Blood bucket challenge» в Києво-Печерській лаврі. А зустріч з представницею FEMEN відбулася 20го січня в Просторі Ідей.

 

Коли ми готували зустріч з Анною нам здалося, що кременчуцька аудиторія доволі цнотлива й випадки оголення лякають її. Аудиторія зустрічі виявилася не такою численною. Було багато журналістів. Анна розповіла про найвідоміші акції FEMEN, в яких вона приймала участь («Україна не Аліна», «Blood bucket challenge», «УЄФА атакує наші ворота», «Україна – не бордель», «Могилев, возьми меня!», «Рима гола» та інші). Також розповіла трохи про причини, які спонукали її прийняти участь в цих акціях, про те, що спочатку акції FEMEN були без оголення, про учасниць, які виходять заміж й перестають приймати участь в акціях, про міліціонерів, відділки міліції і їхнє ставлення до учасниць у відділку міліції. Говорили й про документальні фільми про FEMEN.

IMG_8024

Здалося, що всі боялися, що активістка одразу ж, з входу, почне роздягатися й муляти очі оголеними грудьми. Але на так то сталося, як гадалося. Анна розповідала і про свою роботу на СТБ, і про те, як з’явився московський патріархат на Україні, про ставлення мами до її акцій, культуру «содєржанства», раківських прихильників, що топлес-оголення є цілком в рамках українських законів (на відміну від повноцінного привселюдного оголення), про легалізацію проституції й про те, що жінка мала б залишатися жінкою (ніжною, гарною й тендітною, але сильною, коли це треба). Питали в активістки й про заміжжя, як і де купити відро крові, як народжуються ідеї протестів.

 

Тож обійшлося без оголень (виключно на відео та фото), а Анна виявилася простою дівчиною, яка знаходиться «в гармонії за своїм тілом», хвилюється за долю країни й може організувати протест, або написати якісний журналістський матеріал. Вона не претендує на вірність методів FEMEN, але насолоджується процесом.

Фото: Олександр Грінченко та з архіву організації

Репортаж газети Телеграф (там більше фото) – http://www.telegraf.in.ua/videocollection/2015/01/21/femen_10042545.html

 

Liked it? Take a second to support us on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Від olesus

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

European Solidarity Corps    Eastern Europe & Caucasus Resource Centre    Громадські ініціативи України